Uzzini par savām darba tiesībām Darba iespēju festivālā “Visiem!”

Piektdien, 24. maijā no plkst.15:00 līdz 20:00 Rīgā, Vērmanes dārzā notiks jau piektais Darba iespēju festivāls “Visiem!”. Festivāls pulcēs darba devējus un tos, kuri vēlas klātienē iepazīt darba iespējas un dažādas profesijas. Šī būs izdevība uzņēmējiem satikties ar potenciālajiem darbiniekiem, jo īpaši ar tiem, kuriem darba tirgū iekļauties ir grūtāk – cilvēkiem ar invaliditāti, jaunajām māmiņām, jauniešiem un pirmspensijas vecuma cilvēkiem. Ieeja festivālā ir bez maksas.

Festivālā būs iespēja saņemt Tiesībsarga biroja ekspertu konsultācijas darba tiesību jautājumos, atrašanās vieta – festivāla centrālajā norises vietā kupola telts.

“Gudrība saka – darbs dara darītāju. Darbs ikviena cilvēka pilnvērtīgā dzīvē dod sajūtu, ka es varu un man sanāk. Darbs dod gan izaicinājumu, gan piepildījumu. Tieši tāpēc ir svarīgi, ka tiek iedrošināts ikviens sabiedrības loceklis meklēt, atrast un darīt darbu. Nāciet un uzziniet par darba iespējām un arī to, kādas ir jūsu darba tiesības,” aicina Latvijas Republikas tiesībsarga vietniece Ineta Piļāne.

Festivālu organizē biedrība “Ilgtspējīgas uzņēmējdarbības atbalstam” kopā ar sociālo uzņēmumu “Ligero”. Vairāki desmiti uzņēmumu piedāvās praktiskā veidā izmēģināt dažādus darba pienākumus un izzināt profesiju aizkulises. Daļa uzņēmumu piedāvā darba iespējas arī cilvēkiem ar invaliditāti un vasaras darbu skolēniem. 

Uz pasākumu aicināts ikviens –  gan tie, kuri meklē darbu vai vēlas kaut ko mainīt savā profesionālajā jomā; gan arī tie, kuri vēl nezina, ko vēlas darīt, kā arī tie, kuri jau strādā un ir interese uzzināt un iemācīties ko jaunu. Šogad pasākumā varēs iepazīt arī dažādas izglītības iespējas un uzzināt par vasaras darbu skolēniem.

Papildu informāciju par festivālu aicinām skatīt sociālā uzņēmuma “Ligero”  Facebook kontā.

Tiesībsarga vietnieces Inetas Piļānes uzruna

Darba iespēju festivāls Visiem. Individuāl konsultācijas pie Tiesībsarga biroja ekspertiem darba tiesību jautājumos; finanšu pratības konsultācijas pie Capitalia ekspertiem; juriste Santa Survila konsultēs par darba iespējām cilvēkiem ar invaliditāti; mākslīgā intelekta attēlu ģenerēšanas meistarklasekopā ar BDA. Sarunas par profesiju aizkulisēm: 15:00 RIX Rīgas lidosta par aviāciju n drošību; 16:50 Americal Councils for International Education FLEX absolvents; 17:50 Rīgas Satiksmes pārstāve par kļūšanu par tramvaja vai trolejbusa vadītāju; 18:50 Rīgas Stradiņa universitātes docētājs Mārtiņš Daugulis; 16:10 - 16:30 sociālais eksperiments Nevienlīdzības neredzamā seja