Tiesībsargs aicina uz preses konferenci

Ceturtdien, 8. augustā, plkst.11.00 tiesībsargs preses konferencē iepazīstinās ar ziņojumu par palīdzības nodrošināšanu bērniem, kuri lieto atkarību izraisošas vielas. Preses konference notiks klātienē Tiesībsarga biroja 4. stāva zālē Baznīcas ielā 25, Rīgā.

Ziņojums izgaismo valsts ilgstošu praksi nenodrošināt atbilstošu ārstēšanu un rehabilitāciju bērniem un jauniešiem, kuri lieto atkarību izraisošas vielas, izaicinājumus, ar kādiem praksē saskaras Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD), sniedzot pirmo un bieži vien arī atkārtotu neatliekamo palīdzību apreibinošu vielu pārdozējušam bērnam un jaunietim, kā arī to, cik sarežģīti likumiskajam pārstāvim ir panākt, lai jaunietis ārstētos no atkarību izraisošu vielu lietošanas.

Preses konferencē piedalīsies Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas vadītāja Laila Grāvere, NMPD direktore Liene Cipule un Rīgas Bērnu, jauniešu un ģimeņu sociālā atbalsta centra direktors Kaspars Jasinkevičs.

Iepriekšēja pieteikšanās preses konferencei nav nepieciešama, mediju pārstāvjus lūgsim reģistrēties uz vietas. Preses konference notiks tikai klātienes formātā (bez tiešraides).

Papildus informējam, ka tiesībsarga ziņojums tiks publiskots preses konferences laikā.